X

Cele mai bune 5 alimente care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar toamna aceasta

Cele mai bune 5 alimente care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar toamna aceasta. Toamna este o perioadă de răcire și de risc crescut de răceli. Dar bolile și afecțiunile de sezon pot fi evitate dacă adăugați în dieta dumneavoastră doar cinci superalimente care stimulează imunitatea, notează Wales Online.

Nutriționistul Kerry Beeson împărtășește faptul că unele ingrediente cheie pe care le puteți adăuga la dieta dvs. în timpul lunilor mai reci vă pot ajuta organismul să își stimuleze imunitatea. Expertul enumeră și top 5 cele mai utile alimente în acest caz, care includ turmericul, usturoiul, ghimbirul, scorțișoara și alimentele fermentate.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care desfundă arterele: Relaxează vasele de sânge și formarea plăcilor de grăsime

Cele mai bune 5 alimente care te ajută să-ți întărești sistemul imunitar toamna aceasta

Turmeric

„Turmericul este un condiment minunat pe care ar trebui să îl consumi mai mult în sezoanele de toamnă și iarnă. Cea mai activă componentă a turmericului este curcumina, care are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antivirale. Pentru a te asigura că organismul tău îl absoarbe eficient, cel mai bine este să îl combini cu unt și piper. Încearcă să îl adaugi la mâncăruri încălzitoare, cum ar fi supele”, recomandă expertul.

Usturoi

Usturoiul este un alt condiment de casă excelent de păstrat în dulapul tău în timpul lunilor mai reci. Ingredientul comun conține un compus numit alicină, care are efecte antioxidante, antibacteriene și antivirale, făcându-l un must-have pentru arsenalul tău de stimulare a imunității, a adăugat expertul.

Ghimbir

„Ghimbirul este condimentul preferat al tuturor, și pe bună dreptate. Acest buric are o serie de beneficii pentru sănătate. Este una dintre cele mai eficiente metode naturale de a ameliora greața atunci când aveți gripă și, de asemenea, este încărcat cu antioxidanți care vă protejează organismul.

„Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale și s-a demonstrat că ajută la stimularea sistemului imunitar, făcându-l un ingredient cheie pentru lunile mai reci, când apar răcelile”, spune Dr. Beeson.

Scorțișoara

Nu numai că scorțișoara este un adaos delicios la mâncăruri și băuturi calde în perioada sărbătorilor, dar poate ajuta la prevenirea afecțiunilor de sezon. Ambalată cu doi compuși activi – formaldehidă cinamică și eugenol – care au proprietăți antioxidante, antivirale, antibacteriene și antifungice, scorțișoara este un ingredient excelent pentru izolarea dumneavoastră de iarnă. Se adaugă la merele fierte, la băuturile sărate și încălzitoare, mai recomandă specialistul.

CITEȘTE ȘI: Majoritatea le aveți acasă: Cele mai bune 11 alimente pentru un creier sănătos și o memorie mai bună

Alimente fermentate

„70% din celulele noastre imunitare sunt de fapt localizate în intestin, astfel încât sănătatea intestinului este esențială pentru o bună funcționare a sistemului imunitar. Bacteriile benefice din microbiomul intestinal interacționează cu sistemul imunitar pentru a ajuta la reglarea funcției acestuia. Alimentele fermentate precum iaurtul viu, kimchi, murăturile și varza murată conțin multe bacterii benefice, așa că includeți-le în dieta dumneavoastră toamna și iarna”, recomandă specialistul.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro